Григор Димитров ще е най-младият капитан на Atp Cup


Григор Димитров ще е най-младият капитан на Atp Cup
Снимка: Getty Images/Gulliver

2309 0

Григор Димитров ще бъде най-младият капитан в първото издание на отборния турнир ATP Cup, съобщава "Тема Спорт". Надпреварата ще се проведе от 3 до 12 януари, а вчера официално бяха съобщени имената на предводителите на 24-те състава в Австралия. "Лъвовете" са в група С в Сидни, където ще играят срещу Белгия, Великобритания и Молдова. Капитан на островитяните ще бъде местната легенда Тим Хенман. Водач на "червените дяволи" ще е Стив Дарси, а на бившата съветска република - Владимир Албот.

Справката показва, че само четирима тенисисти все още са активни от всички заявени имена на водачи на отбори в турнира. Освен Григор, такива са Дарси, Жил Симон (Франция) и Ненад Зимонич (Сърбия). Със своите 28 години Димитров е най-младият капитан, предвид че Симон е на 34, а Дарси на 35.

Сред водачите на различните отбори личат имената на легенди като Борис Бекер (Германия), Марат Сафин (Русия), Томас Мустер (Австрия) и Гастон Гаудио (Аржентина). Отборите са разпределени в 6 групи, всяка с по 4 тима. Победителят във всяка се класира на 1/4-финалите, където ще намерят място и двата най-добри отбора, заели второ място в групата си.

Срещите на България ще се играят в Сидни. Нашите излизат срещу британците в първия си мач на 3 януари (от 8:30 часа), два дни по-късно "лъвовете" се изправят срещу Молдова (01:00), а на 7 януари играят с Белгия (8:30). В състава Димитров заяви още имената на Димитър Кузманов, Александър Лазаров, Александър Донски и Адриан Андреев. A каква е една от целите на Андре Агаси в работата му с Григор вижте в този материал. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички