Григор Димитров се прицели в "деня за финали" и показа самочувствие на Уимбълдън


Григор Димитров се прицели в "деня за финали" и показа самочувствие на Уимбълдън
Снимка: Getty Images

2897 0

Григор Димитров постигна убедителна победа с 6:2, 6:3, 6:2 срещу Франсис Тиафо и се класира на 1/8-финалите на Уимбълдън. Българинът постигна супер победа, като двубоят се изигра в два дни заради дъжда.

В очакване на още успехи

Опсен съперник е, който те кара да тичаш много на корта, има хубав сервис, ретур, Трябваше да следвам моята игра. Това е невероятна седмица и аз се наслаждавам. Да бъда тук да играя пред вас. Със сигурност ми помагате", заяви Григор след мача, обръщайки се към феновете. 

Той сподели, че е доволен от представянето си и се надява да продължи в същия дух. "Надявам се, обичам да играя в неделя, защото тогава са финалите. Сега обстоятелствата са други. Опитвам се да въря напред, стъпка по стъпка. Да бъда здрав, това е най-важното за мен".

Tалантлив е следващият съперник ... като Григор

20-годишният Холгер Руне, който е шести поставен в схемата, ще бъде следващият съперник на българина. "Аз съм на 32, супер съм. Трябва да кажа, че отново за мен няма някаква супер цел. Просто ще бъда концентриран върху това, което се случва. Наслаждавам се на това да бъде тук и да играя. Повече от преди, ако трябва да съм честен. Той е млад, много талантлив и много опасен, но съща така и аз. Освен млад. Аз съм същият", допълни Григор, който записа постижение, което не бе правил от 2017г.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички