5 гейма делят Григор Димитров от успех, какъвто не е имал вече... 6 години


5 гейма делят Григор Димитров от успех, какъвто не е имал вече... 6 години
Снимка: Getty Images

1648 0

Най-добрият български тенисист Григор Димитров е изключително близо до трета победа на тазгодишното издание на един от любимите си турнири - Уимбълдън. Хасковлията летеше по корта срещу Франсис Тиафо в третия кръг, но устремът му бе прекъснат.

Гришо успя за малко над един час да поведе с 2:0 сета срещу американеца, който е под номер 10 в световната ранглиста. За съжаление обаче, в началото на третия сет метеорологичните условия се влошиха и двамата нямаше как да продължат.

Така дъждът измести мача им за днес (09.07), а Димитров е на 5 гейма от това да запише постижение, каквото не е съумявал да види от 2017 година. Тогава бе последният случай, в който Гришо стигна осминафиналите на Ол Инглънд Клъб.

След онази година Димитров разочароващо отпадна в две поредни издания още на старта, а през 2020-а нямаше Уимбълдън. Последваха отпадания съответно във втори и в първи кръг, за да се стигне до тазгодишното издание. Всичко за мача от Уимбълдън Григор Димитров - Франсис Тиафо.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички