Магията на Григор Димитров срещу Тиафо: Уинър, какъвто можем да видим от Федерер, но не и от Ноле, Алкарас и Надал (ВИДЕО)


Магията на Григор Димитров срещу Тиафо: Уинър, какъвто можем да видим от Федерер, но не и от Ноле, Алкарас и Надал (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

8163 0

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на много силна форма. Хасковлията се е устремил към това да достигне осминафиналите на Уимбълдън, като води с 2:0 сета в мача си от втория кръг срещу десетия в света Франсис Тиафо.

Както е добре известно, техният двубой бе прекъснат заради влошаването на метеорологичните условия. Той остана да бъде доигран днес (09.07), като надеждата е, че голямото прекъсване и доиграването с ден по-късно няма да убият устрема на Димитров и той отново ще има ден.

Най-добрият ни тенисист буквално летеше по корта и американският му съперник бе безпомощен в много от случаите. Показателен е и фактът, че Франсис Тиафо така и не достигна до нито една точка за пробив след убедителните подавания от Григор Димитров.

При 3:2 гейма за българина в първия сет се стигна до много ключов момент от мача - първият пробив. Резултатът бе 15:30 за посрещача, като Тиафо вкара добър сервис и двамата влязоха в разиграване. То завърши с една от най-красивите точки в мача.

След като Григор за пореден път на турнира демонстрира повече от впечатляваща защита, накрая направи уинър с една ръка по правата от бекхенд. Известен факт е, че малцина тенисисти изпълняват бекхенд с една ръка.

Той е един от най-красивите удари, но дори най-добрите от близкото минало и от настоящето - като Новак Джокович, Рафаел Надал и Карлос Алкарас, изпълняват бекхенд с две ръце и не биха могли да предоставят подобно изпълнение.

Други от най-популярните в Тура за последните години, чийто бекхенд е еднорък, са Роджър Федерер, разбира се, както и все още активният Станислас Вавринка. А Григор Димитров оглави престижна класация, като я споделя само именно с Вавринка.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички