Григор Димитров с изумително постижение, което е трудно за вярване


Григор Димитров с изумително постижение, което е трудно за вярване
Снимка: Getty Images

6132 0

Григор Димитров потегли с победа в Ротердам. Това бе 11-ият му успех от началото на годината в първия турнир от сериите ATP 500, на който участва. Гришо се справи срещу Лоренцо Сонего от Италия при първия им двубой един срещу друг.

Гришо записа изумителен показател на старта в Ротердам

32-годишният българин не бе на най-високото си ниво и това призна самият той след срещата. Въпреки това не остави съмнения, че е по-добрият от двамата. Прави впечатление и един изключителен показател в статистиката му, който се среща доста рядко на такова ниво.

Още: След "братоубийство": Отличен познайник на Григор Димитров го чака в Ротердам

Григор Димитров се справи в първия си мач срещу Лоренцо Сонего

Димитров спечели 100% от точките, разиграни при вкаран първи сервис от негова страна. Имаше цели 39 такива случаи и всички те завършваха победоносно за него. Сред тях реализира и шест аса. От другата страна съперникът спечели 77% от точките си на първи сервис, което също е никак не лош показател (34 от 44).

Григор обаче има по-нисък процент вкаран първи сервис - 63% (39/62) срещу 71% за съперника (44/62). Освен това Сонего допусна и по-малко двойни грешки - само една срещу три за българина, който допусна такава и в тайбрека на първия сет.

Очаквано Димитров приключи с повече уинъри - 24 срещу 16, както и с по-малко непредизвикани грешк - 6 срещу 13. Той спечели 78% от точките, когато излизаше на мрежата (18/23), а общо в мача взе 70 точки (от общо 124 - тоест 54 за Сонего).

Още: Григор Димитров е в историята на Ротердам с чутовен рекорд: А преди 15 години шокира Рафаел Надал (ВИДЕО)

Средната скорост на първите му сервиси бе от 204 км/ч, а най-бързият вкаран такъв бе от 222 км/ч. Италианецът пък средно вкарваше начални удари с 207 км/ч, а най-бързият му бе от 220 км/ч. Вижте и какво сподели Григор Димитров след победата над Лоренцо Сонего в Ротердам.

Най-тежкият потенциален път на Григор Димитров към 3-ти финал: Най-близкият му приятел, стари познайници и Синер

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички