Григор Димитров разкри с каква цел е отишъл на US Open


Григор Димитров разкри с каква цел е отишъл на US Open
Снимка: Getty Images/Guliver

1369 0

Ракета номер 1 на България Григор Димитров за пореден път сподели през какъв ад е преминал по време на периода, в който имаше коронавирус. Освен това, 29-годишният хасковлия признава, че е отишъл на US Open, за да излезе от зоната си на комфорт.

"Последните шест месеца от живота ми бяха доста необичайни. Може би не би трябвало да се оплаквам. През първите три месеца от паузата имах възможност да оставя тениса настрана и да помисля за други неща. После се заразих с коронавируса и месецът след това беше много труден за мен. Свалих доста килограми, нямах обоняние и чувство за вкус. Изпитах пълната сила на вируса.

Чувството беше много неприятно. Изпитвах сериозни болки в тялото. Но въпреки това стигнах до извода, че няма как да се развиваш и да вървиш напред, ако не излезеш от зоната си на комфорт. Това беше причината да реша да дойда. Тук става въпрос по-скоро за психическо възстановяване, отколкото за физическо. Трябва да откриеш кои са нещата, които са важни за теб, и да се съсредоточиш върху тях" - сподели той пред "Евроспорт".

А Григор Димитров започна ударно US Open.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички