Григор Димитров разкри ключовите моменти при победата над Томи Пол на US Open


Григор Димитров разкри ключовите моменти при победата над Томи Пол на US Open
Снимка: Getty Images/Guliver

1569 0

Най-добрият български тенисист Григор Димитров започна по прекрасен начин тазгодишното си участие на турнира от Големия шлем - US Open. Хасковлията надделя в три сета над Томи Пол (6:4 6:3 6:1). След триумфа той призна, че ранните пробиви във всеки от сетовете са му дали допълнително спокойствие и комфорт.

"Опитвам се да се фокусирам върху всяка точка, да се абстрахирам от това какво се е случило и какво ще се случи. Имах добър игрови план и смятам, че успях да го реализирам. Наистина в началото на годината го срещнах (Томи Пол) в Австралия, но този мач беше напълно различен. Мисля, че използвах добре периметъра на корта, ударите ми се получаваха. Имах шанса да го пробия в началото на всеки един от сетовете, което ми донесе допълнително спокойствие и комфорт" - призна българинът.

Следващият съперник на 29-годишния тенисист е 28-годишният унгарец Мартон Фучович, който победи Уго Делиен с 6-3 6-3 6-1. Именно Фучович нанесе и първото поражение на Гришо след подновяването на сезона в тениса преди седмица с 2:1 сета.

"Мач с мач не си прилича, винаги е различно. За мен най-важното е да изпитвам удоволствие от играта, от престоя си на корта. Доволен съм от това, че имам шанса отново да играя и искам да използвам всеки един миг" - сподели Григор относно факта, че отново ще играе срещу Фучович. Вижте повече относно онзи мач между Григор Димитров и Мартон Фучович.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички