Григор Димитров започна ударно на US Open (ВИДЕО)


Григор Димитров започна ударно на US Open (ВИДЕО)
Снимка: Guliver/GettyImages

2297 0

Първата ни ракета при мъжете Григор Димитров последва примера на Цвети Пиронкова и стартира с много убедителна победа на US Open. Димитров прегази с 3:0 сета (6:4, 6:3, 6:1) американеца Томи Пол и във втори кръг ще играе с унгареца Мартон Фучович.

Интересен факт е, че и с двамата си противници досега нашето момче има да разчиства сметки. Димитров загуби на Australian Open срещу Пол, при това след като изравни от 0:2 до 2:2 сета и пропиля в решителния пети сет на два пъти предимство от пробив, като дори сервираше за мача и поведе с 30:0 - СПОМЕН ЗА ТОЗИ ДВУБОЙ ТУК! А срещу Фучович Григор загуби с 1:2 сета на Мастърса в Синсинати, който заради пандемията от коронавирус се проведе на кортовете в Ню Йорк - ПОДРОБНОСТИ ТУК!

Сега срещу Пол милост нямаше, макар че не липсваха и трудни моменти, главно в първия сет. След като Григор проби рано опонента си, който изглежда имаше проблеми в лакътя, на два пъти изостана с 15:40 в свои сервис геймове - заради двойни грешки, но съумя да ги спечели, минавайки и през още точки за пробив срещу себе си. Това повиши увереността на нашето момче - в първия сет той имаше 4 двойни грешки срещу само 1 ас, но се справи, и оттам-насетне Григор наложи контрол, а Пол допускаше все повече и повече грешки.

Бледа надежда за нещо за американеца блесна при 3:1 гейма в третия сет за Григор, когато Пол за последен път в мача имаше шанс да пробие и да завърже мача, но макар и мрежата да се намеси, нашето момче не позволи колебание и взе своето.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички