Алкарас, Руне и всички останали зад Григор: Димитров блесна в Куинс със... сервис


Алкарас, Руне и всички останали зад Григор: Димитров блесна в Куинс със... сервис
Снимка: Getty Images

7693 0

Григор Димитров се радва на добро начало на сезона на трева. Най-добрият български тенисист записа две победи в квалификациите и един успех в основната схема на надпреварата в Куинс, част от сериите ATP 500. Макар и още да не е срещнал съперник, който да е по-напред от него в световната ранглиста, Гришо блести и със своя сервис.

За втория ден от турнира той остави зад себе си първите двама поставени в схемата Карлос Алкарас и Холгер Руне, както и състезатели като Тейлър Фриц и Франсис Тиафо. Поне по отношение на най-силния откъм скорост сервис за деня.

Срещу Емил Руусувуори Димитров е вкарал сервис със скорост 223,7 километра в час. С най-висок % вкаран първи сервис за деня все пак е Холгер Руне (74%), а най-много асове е записал Максим Креси - 11.

Григор показва добро подаване в Куинс, като до момента има цели 37 часа след трите двубоя, като освен това печели над 90% от точките при първи сервис. Все още няма и пробив срещу българина, като той е отразил и четирите шанса за такъв (1 срещу Артър Риндеркнеш и 4 срещу Руусувуори).

След Руусувуори пък Григор Димитров ще се изправи в Куинс срещу съперник, който е в топ 20 на световната ранглиста.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички