Григор Димитров премина първото стъпало на Индиън Уелс


Григор Димитров премина първото стъпало на Индиън Уелс
Снимка: Getty Images

2438 0

Първата ракета на България Григор Димитров започна с победа участието си на Мастърса в Индиън Уелс. Той победи в два сета Джордан Томпсън (7:6(3), 6:2 след 100 минути игра, но определено не направи най-силния си мач.

Най-добрият ни тенисист допусна 28 непредизвикани грешки при 17 печеливши удара, но игра с настроение и демонстрира няколко чудесни изпълнения във важни моменти.

При 3:3 гейма в първия сет и 30:30 Григор изпълни „хотдог“ и си издейства нов шанс за пробив, като този път съперникът му изпрати топката в мрежата – 4:3. И двамата обаче не можеха да влязат в добър ритъм. Всяко забележително отиграване беше последвано от непредизвикани грешки.

В крайна сметка Димитров се наложи в тайбрек, след разменени двойни грешки в началото, а във втората част 35-ият в света дръпна с 4:1 и съперникът му не намери отговор. Следващият му съперник е Александър Бублик от Казахстан, който елиминира Анди Мъри.

Българинът заработи 54 400 долара и 45 точки за световната ранглиста. Наградният фонд на турнира е 8,58 милиона долара. А ето с какво ще се запомни участието му в Акапулко тази година.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички