Григор Димитров празнува рожден ден, специални поздрави от ATP (ВИДЕО)


Григор Димитров празнува рожден ден, специални поздрави от ATP (ВИДЕО)
Снимка: Guliver/GettyImages

1572 0

Най-добрият български тенисист - световният номер 19 - Григор Димитров, днес (16.05.2020 г.) празнува своя 29-и рожден ден! Хасковлията вече 12 години е част от Тура, като през тях е носил на всички свои фенове по света незабравими моменти и спомени.

Гришо става професионалст през 2008 година. Първата си титла печели през 2013 година в Стокхолм след успех над Давид Ферер във финала. Има общо 8 титли, а последната спечелена остава и най-големият успех в кариерата му - отличието на Nitto ATP Finals в Лондон през 2017 г., където играят 8-те най-добри състезатели за годината.

2017-а бе и най-силната му година (спечели още Мастърса в Синсинати, както и трофеите в София и Бризбейн), след като с успеха в Лондон в края на годината се изкачи до феноменалната 3-та позиция в световната ранглиста на ATP.

В началото на настоящата година той изведе отбора на България на ATP Cup и се превърна в най-младия играещ капитан. Заедно с Кузманов, Лазаров, Андреев и Донски Григор поднесе една от изненадите на турнира с успех над Великобритания, а съвсем малко не достигна на състава ни да излезе от тежката група, в която се намираха още Белгия и Молдова.

От ATP специално оказаха честта на Гришо и му честитиха рождения ден, като пуснаха видео със забавни моменти на българина, което бе озаглавено: "Винаги има смях с това момче. Пожелаваме ти честит рожден ден!". Вижте видеото по-долу. А наскоро се навърши годишнина от най-ценния индивидуален успех за Григор Димитров - този срещу световния номер 1 Новак Джокович (ВИДЕО).

Екипът на SportLive пожелава на Григор много здраве, както и още велики моменти на корта, с които да ни радва! Честит рожден ден!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички