Григор Димитров се завръща в топ 20 след полуфинала в Акапулко


Григор Димитров се завръща в топ 20 след полуфинала в Акапулко
Снимка: Getty Images/Gulliver

5592 0

Първата ракета на България Григор Димитров загуби от Рафаел Надал на полуфинала в Акапулко, но но българинът получи и добра новина след двубоя. С първия си полуфинал за 2020 година Григор си осигури 100 точки за световната ранглиста и близо 95 хиляди долара от наградния фонд.

Това означава, че от утре българинът ще се изкачи с три позиции в ранглистата и ще се завърне в топ 20, заемайки 19-то място. По пътя към първия си полуфинал за 2020 година Григор отстрани Дамир Джумхур, Адриан Манарино и Стан Вавринка.

Освен това за първи път от началото на сезона той записа две поредни победи (без да се включва ATP Cup, където форматът предполагаше гарантирани три срещи на сингъл) и стигна чак до предпоследната фаза. На финала испанецът той ще се изправи срещу Тейлър Фриц, който елиминира сънародника си Джон Иснър след 2:6, 7:5, 6:3.Преди двубоя Надал показа доста уважително отношение към Григор - ето какво заяви.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички