Григор Димитров направи важен скок в световната ранглиста


Григор Димитров направи важен скок в световната ранглиста
Снимка: Guliver/GettyImages

2772 0

Най-добрият български тенисист Григор Димитров отново е сред 20-те най-добри в световната ранглиста. След отличното си представяне в Акапулко, където стигна до полуфиналите, Гришо вече е №19, връщайки се сред елитните 20 на мъжкия тенис с актив от 1850 точки. 

Българинът стартира колебливо годината, но на последния турнир в Мексико игра на ниво, записа няколко много добри победи, но накрая нямаше как да преодолее Рафал Надал, губейки с 3:6, 2:6. Именно испанецът спечели титлата в неделя. 

Гришо беше под №19 за кратко през януари, а в края на миналата година дълго време се държеше на 20-о място 

В топ 3 за първи път от много време насам раздвижване. Заради контузията си Роджър Федерер вече не е под №3 в света, а там се настани Доминик Тийм с 7045. Швейцарецът няма да играе в следващите няколко месеца и се очаква допълнително да падне в ранглистата. 

№1 продължава да е Новак Джокович, който увеличи актива си на 10 220 точки, докато Надал е близо до сърбина с 9850 пункта. 

Втората ни ракета Димитър Кузманов остъпи с две позиции и е под №318 със 126 точки. Спад отбеляза и Александър Лазаров, който падна с пет места, со 537-ото. Александър Донски е №566, а Адриан Андреев – №682.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички