Какво точно се обърка и какво извади Григор Димитров от строя на US Open?


Какво точно се обърка и какво извади Григор Димитров от строя на US Open?
Снимка: GettyImages

30544 0

Григор Димитров играеше може би най-добрия си тенис за годината по време на двубоя срещу Александър Зверев в третия кръг от US Open. Българинът демонстрираше невероятна защита, отлична контраатака и богатството на своя арсенал, за да стигне до сет и пробив водачество. 

Постепенно обаче играта му претърпя сериозен обрат, като първо спадна нивото на сервиса му, а в сет №3 играта му изцяло се срина. И за това си има обяснение, както стана ясно от поискания медицински таймаут от страна на Димитров след края на 3-ия сет. 

Контузия за Григор Димитров на US Open 

Димитров предаде много лесно третия сет, но веднага след него поиска консултация с медицинско лице. Оказва се, че той е имал проблем при лявото бедро, като самият той е описал, че чувства сериозна болка, когато изнесе повече тежест на левия крак. 

Физически проблем изхвърли Григор Димитров от US Open

Както е известно, Димитров играе само с дясната си ръка и основната тежест на отиграванията му се пада върху десния крак, но най-сериозна тежест пада върху левия крак при изпълнение на сервис. Именно тогава е била и най-силна болката. 

За съжаление, медицинската намеса не помогна и Димитров беше неузнаваем до самия край на двубоя. Въпреки това той стигна зъби и го доигра, въпреки че очевидно не беше способен да се противопостави адекватно на своя опонент. 

Ефективността на сервиса му доказва проблема 

От статистиката на мача е виден резкият спад в играта на Димитров. Той започна да търси по-бърза развръзка на разиграванията, въпреки че по-дългите размени на удари му носеха успех. 

Най-сериозната промяна беше при началния удар - до средата на втория сет той вкарваше над 60% от първия си сервис, но още в тайбрека на втория сет коефициентът на полезно действие на началния удар спадна. В третия сет той дълго време сервираше под 50% успеваемост на първи сервис. Той завърши сета с 59% вкаран първи начален удар, но спечели едва 31% от разиграванията след него. В сет №1 това число беше 72%! 

Коментаторката на международния "Евроспорт" също забеляза резкия спад в движението на краката на Димитров, отбелязвайки че работоспособността му е намаляла с поне 20% спрямо първите два сета. Коефициентът на работоспособност спадна допълнително с течение на срещата. 

За съжаление, контузиите са част от спорта. И в днешния ден Фортуна не беше на страната на българина, който изгуби епичния дуел със Зверев

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички