Григор Димитров отстъпи пред Лоренцо Музети в Акапулко (ВИДЕО)


Григор Димитров отстъпи пред Лоренцо Музети в Акапулко (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images/Guliver

2135 0

Григор Димитров даде всичко от себе си, но отпадна от италаинеца Лоренцо Музети в 1/4-финалите на тенис турнира в Акапулко. Това беше първа среща между двамата съперници, като при успех първата ни ракета щеше да играе на полуфинал в турнира за втора поредна година.

Първият сет започна силно за Музети, който разчиташе на силния си сервис и в четвъртия гейм успя да стигне до два брейкпойнта и взе точката за пробия. Италианецът продължи да запага на началния удар и форхенда си, но в седмия гейм бекхендът на Димитров отново заработи и той върна пробива при 3:4. Въпреки че Григор изравни в следващия гейм, Музети отново намери ритъма си на игра и затвори първия сет при 6:4.

Във втория сет италианският тенисист продължи да играе със самочувствие, като взе първия гейм след две поредни грешки на първата ни ракета. Музети замалко не стигна до пробив, след като се върна във втория гейм от 0:40, но Димитров успя да си върне инициативата. Българинът стигна до пробив за 3:2,но той беше върнат още в следващия гейм. Срещата продължи да се развива равностойно, като вторият сет стигна до тайбрек.

По пътя си към полуфиналите 19-годишният Музети преодоля Диего Шварцман и Франсис Тиафо, а 1/4-финалът срещу Димитров беше първи в кариерата му на ниво ATP 500.

Междувременно предстои да се вземе важно решение относно провеждането на Уимбълдън.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички