Григор Димитров: Нямах търпение да се завърна, но трябваше да съм на 100%


Григор Димитров: Нямах търпение да се завърна, но трябваше да съм на 100%
Снимка: Getty Images/Guliver

1224 0

Най-добрият български тенисист Григор Димитров говори след победата си над Адриан Манарино в Акапулко. Това бе и първият му мач след отпадането от Australian Open, когато напусна с контузия турнира. Хасковлията призна, че е искал да се завърне по-рано към мачовете, но е трябвало да изчака, за да е на 100%.

"Исках да видя как се чувствам физически, по корта, чувствах се добре, което е добър знак. Първа стъпка. Жалко е, че завършихме по този начин. След първия сет трябваше да остана на ниво. Трябваше да овладея ситуацията. Той беше много, много добър през първия сет. Искаше да държи разиграванията къси, но на моменти се опитваше да ги държи прекалено къси" - започна Димитров.

"Нямах търпение да се върна на корта, да видя как ще се чувствам. Исках да продължа с формата си, но трябва първо да се грижа за здравето си. С времето разбираш повече важността на почивката и планираш по-правилно. Отново съм в Акапулко, това е важното" - допълни Гришо.

Колкото до следващия си мач, който е срещу Миомир Кецманович, българинът заяви: "Той е чудесен играч, удря здраво. Мисля, че условията тук му допадат. Топката ще отскача по-бавно, той ще има време, но аз гледам към всеки следващ мач, независимо дали печеля или губя, просто искам да се подобрявам". Ето кога ще играе Григор Димитров срещу Миомир Кецманович.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички