Григор Димитров надви Кецманович и е на 1/4-финал в Акапулко


Григор Димитров надви Кецманович и е на 1/4-финал в Акапулко
Снимка: Getty Images/Guliver

956 0

Първата ни ракета Григор Димитров победи Миомир Кецманович с 6-4, 6-2 и с класира за 1/4-финалите на турнира в мексиканския курорт Акапулко. Българинът пречупи съпротивата на сръбския си опонент за 86 минути, за да намери място сред най-добрите осем в надпреварата.

Димитров имаше затруднения в първия сет, но се справи с опасните ситуации. Той допусна пробив още в откриващия гейм, но отговори с четири гейма в своя полза. При 5:3 Григор сервира за сета и поведе с 40-0. Последва изпускането на четири сетбола, а Кецманович успя да пробие. При 5:4 Димитров поведе с 40-15 при сервис на сърбина и от първата си възможност затвори сета в своя полза.

Във втората част родната звезда доминираше на корта. В началото ѝ той стигна първи до пробив за 3:1. При 4:2 Димитров трябваше да спасява две точки за пробив, но със много стабилна игра успя да се справи. При 5:2 българинът стигна до мачбол при сервис на Кецманович и още от първата си възможност затвори мача в своя полза.

За място на полуфиналите Гришо ще спори с италианеца Лоренцо Мусети, който победи Франсис Тиафо с 2-6, 6-3, 7-6 (7-1) . Най-добрият ни тенисист спечели надпреварата в Акапулко през 2014 г.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички