Григор Димитров обясни с 4 думи на Ханфман защо го унижи и разби толкова категорично


Григор Димитров обясни с 4 думи на Ханфман защо го унижи и разби толкова категорично
Снимка: Getty Images

11077 0

Григор Димитров записа една от най-разгромните победи в своята кариера. 32-годишният българин даде само един гейм на 56-ия в света Яник Ханфман. Световният номер 12 се разправи с германеца за 47 минути игра и бе безапелационен във всеки аспект.

Видимо Гришо не показа особено своята радоста към края на срещата, когато вече бе ясно, че не просто ще бие своя опонент, но и ще го стори с "геврек", след като в предния сет му е дал едва гейм. Усети се съпричастността на българина, който винаги е показвал феърплей и джентълменско поведение.

Веднага щом официализира победата си, Димитров направи показателна физиономия, свивайки устни. Още приближавайки мрежата за поздрав, той се извини на своя съперник. Впоследствие извинението се повтори още няколко пъти, а Ханфман бе в доста тягостно настроение.

Григор Димитров се извини на Ханфман и му каза важни думи

Гришо разби опонента

Понякога обаче това се случва в спорта и всеки има такива дни. Именно в тази насока българинът опита да успокои германеца, като му го напомни. Той използва само четири думи, които описват ситуацията перфектно - "един от тези дни" - изрече Григор към Яник.

Можете да видите разигралата се ситуация чрез кадрите по-долу в материала. В слеващия кръг най-добрият български тенисист ще има далеч по-трудно изпитание, като среща представител на топ 10. Той ще премери сили с Хуберт Хуркач, но е важно да отбележим, че полякът не е успявал да победи Гришо нито веднъж до момента и има четири поражения от него.

Все пак хасковлията ще се надява отново да демонстрира играта, която показа в третия сет срещу Алехандро Табило и в целия мач срещу Яник Ханфман. Вижте повече и за тенис екзекуцията на Григор Димитров: Как унищожи опонента си в Маями (ВИДЕО).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички