Григор Димитров от Маями: Може да съм близо до края, но не съм толкова близо, колкото някои говорят


Григор Димитров от Маями: Може да съм близо до края, но не съм толкова близо, колкото някои говорят
Снимка: Getty Images

1731 0

Най-добрият български тенисист - Григор Димитров, стартира участието си на Мастърса в Маями с трудна победа срещу чилиеца Алехандро Табило. Двубоят продължи 2 часа и 30 минути, а след него хасковлията коментира:

"Беше много труден мач. Той сервира изключително добре, особено първите два сета. Беше направо невъзможно да се правят някакви ретури. Винаги е трудно, когато играеш срещу съперник, срещу когото никога не си играл. За мен беше важно да бъда концентриран и готов за това, което предстои. До последно не знаех как ще се развият нещата. Колкото и добре да играех, той сервираше на много високо ниво", обясни Гришо пред "Sportal" и допълни:

"Губех с 2:5 в тайбрека, но много добре се задържах. Точката за 6:5 много ми помогна психически. Завърших сета с ас и това ми помогна да влезна в мача малко по-добре и да използвам тази инерция, особено в началото на третия сет. Първият пробив беше хубав, а вторият сякаш го обезкуражи и ми даде по-голяма сигурност".

Григор Димитров

"При такъв сервис само можеш да гадаеш. Наистина сервира доста добре. Опитах се във важните моменти просто да вкарам ретура, да влезна в разиграване. Условията като цяло бяха трудни. Беше ту слънчево, ту облачно, имаше и вятър, ту топло, ту студено. Постоянно имаше промени. Неговите сервиси ме затрудняваха, но в третия сет той намали скоростта и местата, на които сервираше, което ми даде повече време да разчитам сервиса".

Сега за Григор предстои 1/16-финал срещу германеца Яник Ханфман (кога и къде да го гледаме?), който е №56 в ранглистата на ATP.

ОЩЕ: Късмет за Григор Димитров в Маями: Изненадващ следващ съперник след пропуснат мачбол и епична 3-часова битка!

"Не съм играл с него. Всеки тенисист, който е тук, играе добре. Трябва просто да се минава през тези мачове. Най-важното е да гледаш твоята игра. Когато атакуваш, да атакуваш докрай, да сервираш по възможно най-добрия начин, да се възползваш от възможностите, когато ти се предоставят. Със сигурност няма да е лесен мачът", сподели очакванията си световният №12.

"Не съм толкова близо, колкото някои говорят"

За финал Григор Димитров коментира очевидната смяна на поколенията в тениса и увери, че самият той не е толкова близо до края на кариерата си, колкото някои хора си мислят:

"Промяната е неизбежна, така или иначе. Малко ми липсват тези момчета, но не на корта. Аз съм в играта. Може да съм близо до края, но не съм толкова близо, колкото някои говорят. Няма смисъл да се говори за това нещо. Със сигурност виждам смяната на поколенията, но може би аз не я виждам по този начин, по който другите я виждат отстрани. Това ме кара още повече да гледам в собствената си посока, от моята страна на мрежата. Това ми е най-големият кеф в момента. Гледам да играя моя си начин на игра, моя избор на турнири. Всичко да правя по моя си начин".

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ - Искрен Григор Димитров: Призна за "особения турнир", но и впечатли с голямо самочувствие!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички