Григор Димитров все по-близо до перфектния баланс: Сметката за съжаление е прекалено голяма!


Григор Димитров все по-близо до перфектния баланс: Сметката за съжаление е прекалено голяма!
Снимка: Getty Images

9677 0

Най-добрият български тенисист Григор Димитров даде интервю след първата си победа на турнира в Маями, като засегна някои любопитни моменти от своята подготовка за двубоите. Той говори за баланса, който с течение на времето все по-успешно намира, като допълни, че живее единствено в настоящето.

Балансът, който трудно се намира

Григор се справя все по-добре със случващото се на корта и извън него, като заяви, че в последните години е сихронизирал повече нещата. "Мисля, че е различно за всички. Имаше време, когато си мислех и чувствах, че мога да правя всичко едновременно. С времето разбрах силните си страни - на и извън корта, започнах да разбирам как да балансирам определени моменти.

Още: Григор Димитров от Маями: Може да съм близо до края, но не съм толкова близо, колкото някои говорят

Един момент си на корта, в другия си извън него, правиш лечение и подготовка и идва следващият момент, в който вече чакаш нов мач или турнир. Мисля, че е много важно да отделиш всеки един от тези моменти. Но както и да правиш, да го правиш на 100%. Без да изпитващ никакво съмнение, защото сметката на съжаление е прекалено скъпо нещо", заяви Димтров пред "Tennis.com".

Григор в очакване на големи титли и успехи

Григор Димитров вярва, че е сред претендентите за големи титли

Григор отново бе върнат за най-големите му постижения през годините, но той сподели, че мисли единствено за настоящето.  Знаете, че аз все още вярвам, че мога да съм претендент за големите титли. И го доказах отново през миналите месеци и съм готов да го показвам още. Искам да остана в тази форма и в този режим, защото вярвам, че ако правя всичко правилно, предстоят хубави неща и те очаква нещо зад ъгъла. Единственият начин е да следвам пътя, който съм поел.

Той бе попитан и за липсата на играчи, които играят бекхенд с една ръка в топ 10. "Няма да лъжа, бекхенд с една ръка е труден удар. Просто трябва от самото начало да играеш с него. Мисля, че това е единственият начин да станеш добър при него". А за втори пореден ден Григор Димитров ще е на корта в Маями - този път в късен двубой.

Още: Григор Димитров - Яник Ханфман по ТВ: Къде да гледаме втория мач на българина в Маями?

Късмет за Григор Димитров в Маями: Изненадващ следващ съперник след пропуснат мачбол и епична 3-часова битка

Доволен Григор Димитров: Успях да остана в мача и после беше лесно, този бие невероятни сервиси! (ВИДЕО)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички