Тончо Токмакчиев: Григор Димитров е супер успешен спортист, типично по български не го оценяваме


Тончо Токмакчиев: Григор Димитров е супер успешен спортист, типично по български не го оценяваме
Снимка: Getty Images

2001 0

Великият актьор и привърженик на ЦСКА - Тончо Токмакчиев, даде своето мнение относно първата ни ракета в тениса Григор Димитров. Пред "БЛИЦ" той заяви, че според него най-добрият ни състезател е силно подценен в България и получава обиди, които не са основателни.

Други спортове следите ли?

"Разбира се! Тенис, колоездене. Формула 1 също гледам. Ето сега водещата новина е оттеглянето на Федерер. Велика легенда. Такъв скоро няма да има. Той, Надал и Джокович са „Светата Троица“ в тениса за всички времена. Сега идва добро поколение. Вижте Алкарас – голям талант, чака го отлично бъдеще", заяви Токмакчиев.

"Ето такива трябва да са и нашите футболисти - гладиатори в добрия смисъл, а те – направо нямам думи. Повечето от нашите са мърльовци, които си броят татуировките и даже не знаят какво пише на тях. Ама хайде да не говоря повече, че… За жалост такива играчи от моето поколение като Ицо, Емо и другите няма. Болшинството от сегашните са срам и позор", допълни още той, след което коментира и впечатленията си от най-добрия тенисист на България.

"Супер успешен спортист. Много подценен у нас и оплюван типично по български. Ако някой стане трети в света в някаква професия – стругар, бръснар, какъвто там хванеш, ще го поздравя. Гришо беше трети в Световната ранглиста – огромно постижение! Гришо игра полуфинали от Големия шлем – огромно постижение. Ама не спечелил титла от Шлема – ами как да спечели при наличието на „Тримата тенори“ в тениса. Ето това не оценяваме ние. За финал бил казал следното: Гледайте тенис и мислете за футбол. Който ме разбрал, разбрал", отсече прочутият актьор.

Ето какво каза Токмакчиев относно проблемите в ЦСКА и мнението си за ръководството на клуба

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички