Григор Димитров не прояви милост и разкъса безпомощен Шварцман в Мадрид


Григор Димитров не прояви милост и разкъса безпомощен Шварцман в Мадрид
Снимка: Getty Images

7686 0

Най-добрият български тенисист Григор Димитров прегази 15-ия в света аржентинец Диего Шварцман с 2:0 сета (6-0, 6-3), за да се класира за 1/8-финалите от турнира на червени кортове в Мадрид. Българинът се възползва пълноценно от слабата игра на своя съперник и го приключи за 70 минути игра.

Още от самото начало на срещата се видя, че Шварцман изпитва затруднения на начален сервис, като бе лимитиран и от физически проблем в областта на корема. Григор стартира сета с пробив, а след това спечели три гейма на нула - един от тях на сервис на Шварцман, за да направи "геврек".

Във втората част Шварцман опита да промени нагласата си и да се върне в мача, но играта му продължаваше да не върви. В началото на сета аржентинецът стигна до точка за пробив, която се оказа единствена в мача, но не успя да я оползотвори. Още в следващия гейм Григор проби и взе инициативата.

В следващите геймове Григор Димитров печелеше с лекота подаванията си и стигаше до добри възможности за нов пробив, но не се възползва. При 5:3 Шварцман сервираше за оставане в мача, но Гришо направи втори пробив - и то на нула, за да се класира за 1/8-финалите, където ще чака победителя от срещата Люка Пуи - Стефанос Циципас.

РАЗВОЙ НА МАЧА ГРИГОР ДИМИТРОВ - ДИЕГО ШВАРЦМАН

СЕТ 1

1:0 (пробив) - Диего Шварцман видимо изпитваше проблеми в откриващия си сервис гейм, допускайки двойна грешка. Аржентинецът изпитваше болежки в областта на корема, където се виждаше, че е облепен с кинезиотейпинг. Григор се възползва от слабостта на Шварцман на начален сервис и успя да го пробие на 15.

2:0 - Григор затвърди пробива, спечелвайки сервис гейма си без да даде точка на съперника.

3:0 (пробив) - Проблемите за Шварцман продължиха и във втория му сервис гейм в мача, където отново не успяваше да вкарва началния си удар. Аржентинецът поведе с 40:30 и имаше геймбол, но не се възползва. Григор успя да обърне гейма и с единствения си брейкбол да направи втори пробив в сета.

4:0 - Още един лесен сервис гейм за Григор, в който българинът поведе с 40:0, но Шварцман успя да спечели две точки и да се добере до 40:30. След това обаче Гришо се възползва от третия си геймбол и затвърди и втория пробив в сета.

5:0 (пробив) - Диего Шварцман очевидно не бе на себе си и играта не му вървеше. Григор обаче не направи никакви отстъпления към своя опонент и направи нов пробив, който този път дойде на 0.

6:0 - Григор Димитров затвори първия сет с още един гейм, спечелен без да даде точка на Шварцман.

СЕТ 2

0:1 - Диего Шварцман най-накрая успя да вземе гейм в мача, който дойде на старта на втория сет. Аржентинецът показа, че не се е отказал от мача и спечели подаването си на 15.

1:1 - В следващия гейм Шварцман успя да се "закачи" на сервиса на Григор, като стигна до равенство 40:40. След това аржентинецът се добра до брейкбол след скъсан кордаж от Гришо. Българинът обаче отрази първия критичен момент в мача с агресивна атака и излизане на мрежата, за да отрази точката за пробива. След това Григор нямаше проблеми да затвори подаването си.

2:1 (пробив) - Шварцман отново допусна спад в играта си и имаше големи проблеми на началния си удар. Григор не чака втора покана и поведе с 0:40, осигурявайки си три брейкбола. От втората възможност българинът се възползва и проби.

3:1 - Димитров затвърди пробива със сервис гейм, спечелен на 30.

3:2 - Григор имаше отлични шансове да си отвори аванс от два пробива в сета, повеждайки с 40:15. Шварцман обаче успя да отрази и двата брейкбола и да обърне гейма в своя полза, за да се задържи в мача.

4:2 - Безапелационен сервис гейм за Григор на 0.

4:3 - И в този гейм Гришо тръгна добре, повеждайки с 30:0 на сервис на Шварцман, но аржентинецът показа воля и съумя да обърне развоя на гейма и да го спечели.

5:3 - Още един лесен сервис гейм за Гришо, спечелен на 30.

6:3 (пробив) - Григор Димитров нямаше намерение да чака своя сервис, за да приключи мача, и проби Диего Шварцман на 0.

ПРЕДИ МАЧА

*Това ще бъде пети мач между българския тенисист и 13-ия поставен в схемата Шварцман, а до момента резултатът е равен (2:2). Интересен факт е, че аржентинецът е спечелил единствената им среща на клей на финала в Истанбул през 2016 година.

Победителят от този двубой ще срещне №4 в схемата Стефанос Циципас или французина Лука Пуи на осминафиналите в Мадрид!

Срещата от 1/16-финалите на турнира е насрочена за четвърта на втория по големина корт "Аранча Санчес", а програмата на него започва в 13:00 часа българско време с двубоя Даниел Еванс - Роберто Баутиста Агут.

След това предстоят две срещи от женската схема на надпреварата (Екатерина Александрова - Аманда Анисимова и Жил Тайхман - Анхелина Калинина), което означава, че Димитров и Шварцман трябва да излязат на корта след 17:00 часа!

Григор Димитров - Диего Шварцман по ТВ: Къде да гледаме 1/16-финала в Мадрид?

ТОП КОЕФИЦИЕНТИ за Димитров - Шварцман

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички