Григор Димитров излезе от трудна ситуация и си осигури дуел с Диего Шварцман в Мадрид!


Григор Димитров излезе от трудна ситуация и си осигури дуел с Диего Шварцман в Мадрид!
Снимка: Getty Images

7611 0

Най-добрият български тенисист Григор Димитров започна с победа участието си на турнира от сериите Мастърс 1000 в Мадрид, след като победи квалификанта Максим Креси от САЩ с 6-2, 7-6(4). За около час и половина игра Григор се справи с Креси, който сериозно го затрудни във втория сет.

В средата на първата част Гришо се добра до два последователни пробива, които му осигуриха безпроблемно спечелване на сета. Във втория сет обаче българинът се пропука на свой сервис и позволи на Креси да му поведе с пробив. Все пак българинът съумя да възстанови равенството, а след това се стигна до тайбрек.

В тайбрека Димитров изостана с минипробив и 2:4 точки за неговия съперник, но с пет последователни точки българинът съумя да обърне Креси и да спечели тайбрека със 7:4 точки, а с това и да затвори мача. В следващия кръг Григор ще се изправи срещу Диего Шварцман.

СЕТ 1

Двубоят започна на сервис на Максим Креси, а Григор стигна до равенство 40:40, но американецът все пак успя да спечели гейма. Българинът пък нямаше никакви проблеми на свой сервис и спечели подаването си на нула. Последва размяна на нови двай гейма, в които сервиращите нямаха затруднения - Креси взе гейм на нула, докато Гришо спечели на 30.

При 2:2 Григор Димитров стигна до пробив. Българинът поведе с 40:15 и се сдоби с два брейкбола, които му бяха достатъчни, за да вземе аванс в сета. Пробивът пък бе затвърден от българина с нов сервис гейм на нула. Креси продължи да прави много непредизвикани грешки и отново бе пробит за 5:2, а след това Гришо затвори първия сет с ново подаване на нула.

СЕТ 2

Вторият сет не започна добре за Григор. Максим Креси спечели откриващия гейм, а след това се добра до два брейкбола и осъществи пробив. Сериозно му помогна и Гришо, който допусна три двойни грешки в един гейм. Последва лесен сервис гейм за американеца, спечелен на 15, с който затвърди пробива.

Димитров стабилизира началния си сервис и записа гейм на нула. На подаването на Креси българинът стигна до 30:40 и опита ретур от бекхенд по правата, но сантиметри го разделиха от целта. Гришо спечели нов бърз сервис гейм на 15 и отново се фокусира върху крайната цел - връщането на пробива.

Целта на Гришо бе постигната в седмия гейм, когато българинът поведе с 40:15 и си осигури две точки за пробив. Креси улесни още повече българина, допускайки двойна грешка. Григор безпроблемно затвърди пробива, а след това двамата си размениха по още няколко бързи сервис гейма, за да се стигне до 6:6 и тайбрек.

Креси влезе агресивно в тайбрека, като опитваше комбинации сервис-мрежа и ретур-мрежа. Агресията му даде резултат при 2:3 точки, когато постигна минипробив. Григор обаче се събра и успя да върне минипробива за 4:4, а след това на свой ред да излезе напред в резултата. Стигна се до 6:4 и два мачбола за българина, като Гришо се възползва още от първия, спечелвайки тайбрека със 7:4 точки.

ПРЕДИ СРЕЩАТА:

Григор Димитров излиза за eдно от последните си сериозни предизвикателства преди турнира от Големия шлем Ролан Гарос. Българинът ще използва Мастърс турнира в Мадрид, за да настрои играта си на клей преди надпреварата в Париж, която стартира на 22 май.

Гришо показа добра игра на Мастърс турнира в Монте Карло, където достигна до полуфиналите, а сега ще иска да надгради представянето си в Мадрид. На старта на турнира българинът се изправя срещу американския квалификант Максим Креси, с когото се срещат за втори път.

Първата ни ракета и 65-ият в световната ранглиста Креси са играли веднъж досега, като американецът спечели в полуфиналите на турнира от сериите АТР 250 в Мелбърн в началото на годината. При успех в първи кръг Димитров ще срещне аржентинеца Диего Шварцман или Беноа Пер от Франция във втория си мач в испанската столица.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички