Григор Димитров нанесе първия удар срещу Диего Шварцман, следва двубой и на сингъл в Мадрид


Григор Димитров нанесе първия удар срещу Диего Шварцман, следва двубой и на сингъл в Мадрид
Снимка: Getty Images

2523 0

Първата ракета на България Григор Димитров и партньорът му на двойки Феликс Оже-Алиасим победиха Диего Шварцман и Максимо Гонсалес с 2:0 сета - 6:3, 7:6 (8) за 1 час и 51 минути игра, на 1/16-финалите на Мастърса в Мадрид.

СЕТ 1

Българинът (№20) и канадецът, който е №10 в света, стартираха много силно и с два поредни пробива си осигуриха аванс от 4:0 гейма. Последва грешна стъпка от тяхна страна и двамата аржентинци осъществиха на свой ред брейк, но до края на сета Димитров и Оже-Алиасим не оставиха шансове на съперниците си и затвориха частта при 6:3 за точно 40 минути.

СЕТ 2

Вторият сет се разви по сходен начин в началото - до 1:1 играта бе равностойна, а след това дойдоха нови 2 пробива на сметката на Гришо и Феликс и те дръпнаха с 4:1. Както и в първата част, последва брейк на Шварцман и Гонсалес, който впоследствие бе затвърден за 3:4.

След размяна на сервис-геймове, при 5:4 и мачбол (при 40 равни), Оже-Алиасим допусна грешка на мрежата и равенството бе фиксирано на 5:5. В 11-ия гейм двойката Димитров/Оже-Алиасим пропусна точка за пробив, а след това се наложи да сервира за оставане във втория сет и го направи чрез гейм на 0. 

В тайбрека Гришо и канадецът пропуснаха още четири мачбола, но при шестата открила се възможност да затворят мача, го направиха - 10:8 точки. 

*В следващия кръг Григор и колегата му ще се изправят срещу победителя от двойката Хуан-Себастиан Кабал/Роберт Фарах - Рейвън Класен/Бен Маклаклан. В утрешния 4 май пък българинът отново ще играе срещу Диего Шварман (№15), този път на сингъл (1/16-финал).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички