Григор Димитров коментира неочаквания си обрат над световния №5


Григор Димитров коментира неочаквания си обрат над световния №5
Снимка: Guliver/GettyImages

2482 0

Григор Димитров записа една от най-добрите си победи в кариерата, след като стигна до пълен обрат срещу световния №5 Стефанос Циципас, достигайки до триумф след 6:7(5), 6:4, 6:3. Гришо не просто за пръв път през сезона записва успех над член на топ 10, но и обърна член на топ 5 за пръв път от години насам. 

Още по-впечатляващ е фактът, че хасковлията "оцеля" психически, след като в първия сет водеше с 5:0 в тайбрека, но го загуби с 5:7. След загубата на сета обаче той беше безкомпромисен и не се предаде след тежкия удар, който понесе. 

"Никога не е лесно да се измъкнеш от подобна ситуация. Бях концентриран, но Циципас даде всичко от себе си в тайбрека. Имаше няколко критични ситуации, но аз продължих да вярвам, което бе най-важното. Трябва винаги да си готов за всичко. Просто се фокусирах върху важните неща и това, което мога да направя аз", сподели Димитров след мача, който го класира на 1/4-финал. 

В спор за полуфиналите Димитров ще играе срещу Даниел Евънс, който е извън топ 30 на мъжкия тенис към настоящия момент. 

"Всеки добър мач, който изиграеш, ти дава увереност. Дано имам достатъчно време да се възстановя за утрешната среща. Всеки следващ кръг става все по-трудно, но вярвам, че имам своите шансове. Много съм доволен, че съм тук и играя пред публика. Оценявам го, благодаря ви!", каза още Григор Димитров за завръщането на фенове край тенис корта. 

Ако спечели турнира, Григор ще има теоретичен шанс да стигне до финалния Мастърс в Лондон през тази година. Това обаче минава през триумф не само във Виена, но и на Мастърса в Париж, както и слабо представяне на играчите преди него като Беретини, Андрей Рублев и други. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички