Григор Димитров ще е сред поставените в Париж, но няма да има публика


Григор Димитров ще е сред поставените в Париж, но няма да има публика
Снимка: Getty Images/Guliver

1488 0

Последният за годината турнир от сериите Мастърс в Париж ще се играе пред празни трибуни заради новите по-строги мерки за борба с пандемията от коронавирус във Франция, обявиха организаторите днес. Турнирът ще се проведе по програма следващата седмица, въпреки въведената почти пълна карантина в страната, но фенове няма да бъдат допускани в зала "Акорд Арена".

"След последните обявления на френското правителство и въвеждането на нова национална карантина от 30 октомври, организаторите на Париж Мастърс съобщават, че турнирът ще се проведе по програма от 31 октомври до 8 ноември при затворени врати", заявиха днес организаторите.

В Париж водач в схемата ще бъде световният номер 2 Рафаел Надал, за когото това ще бъде първи турнир след спечелената 13-та титла от Ролан Гарос по-рано този месец. Номер 1 в света Новак Джокович ще пропусне турнира. Григор Димитров също ще е сред поставените. Той ще играе още в първи кръг, тъй като заради пандемията организаторите решиха да увеличат броя на играчи в основната схема от 48 на 56. Това означава, че за разлика от 2019-а, поставените между 9-о и 16-о място няма да почиват на старта. Тази вечер Григор ще играе срещу Стефанос Циципас - двубоя може да следите тук.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички