Григор Димитров призна на кой турнир не е трябвало да участва и какъв е приоритетът му


Григор Димитров призна на кой турнир не е трябвало да участва и какъв е приоритетът му
Снимка: Getty Images/Gulliver

1694 0

Първата ракета на България Григор Димитров няколко пъти сле възстановяването си от коронавирус заяви, че възвръщането на формата му преминава постепенно, както и че в момента не си поставя много високи цели и просто се наслаждава на всеки мач. Тази вечер българинът ще играе 1/8-финал в Антверпен срещу Стефанос Циципас.

"Това, че си поставях цели ден за ден, ми помогна много в дните след положителната ми проба за Covid-19. Пътуването ми до САЩ беше доста прибързано. Няма да лъжа. Чудя се дали изобщо трябваше да бъда в Ню Йорк. Но това беше нещо, което желаех да направя. Исках да тествам тялото си и да установя на какво ниво се намирам“ сподели Димитров пред Tennis Tour Talk по време на турнира в Антверпен.

"В момента съм на 92 или 93, може би дори 94 процента. Коронавирусът преминава различно при всеки, така че мога да говоря само за себе си. Едно от най-тежките неща беше загубата на килограми, но аз така или иначе нямах много за губене", допълни още той.

"Полагам доста усилия и правя всичко възможно да приключа годината по възможно най-добрия начин. Радвам се, че отново имам възможност да побеждавам и да тествам тялото си, за да видя в каква кондиция се намирам в този момент от сезона. Водещият приоритет в момента е тялото ми. Искам да съм сигурен, че ще бъда на 100% за старта на предсезонната подготовка и ще мога да съм в перфектна кондиция за началото на 2021 г.". А какво специално послание отправи към българските фенове - вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички