Григор Димитров: Имах много възможности във втория сет, можех да го спечеля


Григор Димитров: Имах много възможности във втория сет, можех да го спечеля
Снимка: Getty Images

1918 0

Първата ракета на България Григор Димитров започна с победа над американеца Бен Шелтън участието си на турнира от сериите "Мастърс 1000" в Монте Карло. След срещата звездата ни заяви, че е доволен от начина, по който е играл. Българинът спечели срещу 20-годишния Шелтън с 6:1, 3:6, 6:3.

"Имах доста възможности във втория сет, който можеше да спечеля. Това са от тези мачове, през които трябва да преминеш. Трябва да се движиш и да играеш добър тенис. Аз имах усещането, че правя точно това", каза 31-годишният Димитров.

"Бен Шелтън няма голям опит на клей и това ми даде предимство. На хард той е много опасен съперник, защото има страхотен сервис. Сигурен съм обаче, че той ще постигне големи успехи, тъй като е много млад, но много отдаден на тениса и ще положи много труд", допълни Димитров.

В следващия кръг хасковлията ще играе с друг представител на младата генерация - 21-годишния чех Иржи Лехечка. "Ще бъде чудесен мач с Лехечка. Искам да наложа моята игра, но той също е съперник, който удря топката много здраво. Винаги съм много ентусиазиран, когато играя на клей, особено тук, в Монте Карло, където живея", завърши Димитров. А ето с коя звезда се готви Григор за турнира в Монте Карло.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички