Два тайбрека, супертайбрек и драма: Григор Димитров не завърши обрата срещу братя Циципас


Два тайбрека, супертайбрек и драма: Григор Димитров не завърши обрата срещу братя Циципас
Снимка: Getty Images

2033 0

Григор Димитров отпадна на двойки в Монте Карло още след първата среща. Българинът бе в тандем с Хуберт Хуркач, като двамата загубиха от Стефанос и Петрос Циципас. След два тайбрека всичко се реши във финалната част - 7:6(3), 6:7(4) и 5:10 в последната част.

Резултатът описва перфектно срещата, която бе напълно равностойна още от първите ѝ моменти. Забелязваше се разликата в класите между Петрос и останалите трима, но въпреки това и неговите подавания бяха печелени от братята.

Така тайбрекът нямаше как да бъде избегнат. След добро воле на Гришо и равенство 3:3 в него обаче последваха три поредни грешки от Димитров, който загуби и двете си подавания на начален удар. Това се оказа ключово и частта отиде за гърците.

За старта на втория сет и Хуркач допусна неточности и дори две двойни грешки, след които се стигна и до пробив. Въпреки че Циципас стигнаха до 3:0, в крайна сметка липсата на опит на Петрос оказа влияние и бе пробит.

В края на частта Димитров бе с основни заслуги за пробив, но впоследствие до голяма степен собственоръчно го пропиля след две двойни грешки на своя подаване. Все пак в тайбрека и Димитров, и Хуркач се реабилитираха с далеч по-класна игра.

Супертайбрекът до 10 точки нямаше такава интрига и още от старта гърците поведоха с 5:2. Българинът започва участието си на сингъл в сряда, 11-и април. Току преди Монте Карло пък Григор Димитров отбеляза и важен прогрес, но следва тежкото.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички