Григор Димитров - Борна Чорич по ТВ: Къде да гледаме генералната репетиция за Аustralian Open?


Григор Димитров - Борна Чорич по ТВ: Къде да гледаме генералната репетиция за Аustralian Open?
Снимка: Ivo Pinev / LAP.bg

2977 0

Първата ракета на България Григор Димитров очаква с нетърпения първия за годината турнир от Големия шлем - Откритото първенство на Австралия (Australian Open). Около седмица преди да започне участието си там обаче, той ще играе на демонстративен турнир.

Състезанието се явява генерална репетиция преди "мейджъра". Хасковлията ще излезе на корта още в началото (в първия ден) на Kooyong Classic. Турнирът ще се проведе от 10 до 12 януари.

Димитров ще започне с мач срещу тенисист в топ форма - Борна Чорич. Хърватинът спечели Мастърса в Синсинати през миналата година, а тази не започва никак зле - с чудесно представяне на United Cup. Към момента той е под номер 23 в световната ранглиста.

Въпреки това Григор Димитров може да се похвали, че е спечелил единствената среща до този момент между двамата състезатели. Те играха във втория кръг на Ролан Гарос през миналата година, а тогава Гришо печели категорично в три сета, първият от които - "геврек" (6:0, 6:4, 6:3 в отделните части).

През 2019 година трябваше да им е първият дуел, но тогава хърватският представител не успя да излезе на корта, тъй като имаше проблем с контузия.

Програмата на Kooyong Classic започва в 02:00 часа българско време, като стартът поставят Алекс Де Минор и Доминик Тийм. Веднага след техния двубой ще излезе и Григор Димитров срещу Борна Чорич. Срещите от Kooyong Classic можете да гледате пряко по Max Sport 1.

Току преди старта на Australian Open пък Григор Димитров отбеляза спад в ранглистата, а България вече има нов номер 2.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички