Красиво: Григор Димитров и Рафаел Надал тренират заедно на Rod Laver Arena (СНИМКИ)


Красиво: Григор Димитров и Рафаел Надал тренират заедно на Rod Laver Arena (СНИМКИ)
Снимка: Getty Images

1711 0

Съвсем скоро ще започне първият за годината турнир от Големия шлем в тениса - Откритото първенство на Австралия (Australian Open). Сред участниците е и най-добрият български тенисист Григор Димитров.

Той и някои от колегите му вече са в Мелбърн, за да се подготвят за важното състезание. Сред тях е и легендарният Рафаел Надал. Любопитното е, че в днешния ден (7 януари - събота) Димитров проведе тренировка именно с испанеца.

Двамата откриха тренировъчния ден на митичния корт Rod Laver Arena със занимание от 11:15 часа местно време сутринта. Предишният ден пък първата ракета на България проведе тренировка с Феликс Оже-Алиасим.

Григор вече откри сезона, след като взе участие на новосформирания турнир United Cup. В отборното състезание взе участие и Надал, който загуби от Камерън Нори и Алекс де Минор - първият случай, в който започва годината с две загуби. Именно Надал ще е поставен под номер 1 на първия "мейджър" за годината.

Димитров пък записа поражение от Стефанос Циципас и победа над Давид Гофен в мачовете си на сингъл. Преди да започне на Australian Open Гришо ще участва на демонстративния турнир Kooyong Classic (10-12 януари). Там ще видим още Анди Мъри, Алекс де Минор, Янек Синер, Тейлър Фриц, Марин Чилич, Борна Чорич, Франсис Тиафо.

Както стана известно пък, рекорден брой българи ще участват на Australian Open този сезон.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички