Григор Димитров - Беноа Пер по ТВ: Къде да гледаме мача от Australian Open?


Григор Димитров - Беноа Пер по ТВ: Къде да гледаме мача от Australian Open?
Снимка: Getty Images

9338 0

Най-добрият български тенисист Григор Димитров потегли успешно с победа на първия за годината турнир от Големия шлем - Australian Open. Хасковлията изпита трудности срещу номер 142 в света Иржи Лехецка, но в крайна сметка надделя с 3:1 сета (6:4, 4:6, 6:3 и 7:5 в отделните части).

Във втория двубой на Гришо на Откритото първенство на Австралия през този сезон той ще има поне на хартия по-труден опонент. Става въпрос за 56-ия в света французин Беноа Пер. Димитров е в ролята на фаворит, но със сигурност трябва да внимава срещу коварния си опонент.

Двамата са се срещали три пъти до този момент в кариерите си, а за съжаление, французинът има предимството в преките им сблъсъци до този момент. Любопитното е, че при всяка една тяхна среща се е стигало до поне един спечелен сет за загубилия.

Първият им сблъсък е от 2012 година на US Open и тогава по-възрастният с две години Беноа побеждава с 3:1. Година по-късно обаче се срещат на полуфиналите на турнира в Стокхолм, където Димитров печели с 2:1, а след това грабва и трофея след успех над Давид Ферер. Последният им мач пък е от 2015 година в Токио, когато Беноа Пер печели с 2:1.

Сега жребият на Australian Open ги събра отново! Мачът между двамата е трети на корт номер 3. Там програмата започва в 02:00 часа българско време със сблъсъка между Диего Шварцман и Кристофър О'Конъл. След тях на корта излизат Магда Линет и Дария Касаткина и когато свършат, идва редът на Димитров и Пер.

Това означава, че по всяка вероятност ще видим българина и французина в действие след 06:00 часа българско време. По традиция мачовете от Australian Open ще се излъчват по Евроспорт 1 и Евроспорт 2. Ще можете да следите Григор Димитров срещу Беноа Пер НА ЖИВО в SportLive.bg.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички