Голямата новина е факт: Новак Джокович разбра дали ще го пуснат на US Open


Голямата новина е факт: Новак Джокович разбра дали ще го пуснат на US Open
Снимка: Getty Images

2191 0

Бившият номер 1 в световната ранглиста при мъжете Новак Джокович разбра дали ще бъде допуснат на тазгодишното издание на турнира от Големия шлем в САЩ - US Open. Както е известно, той не можа да го стори през 2022-ра година, тъй като няма ваксина срещу Covid-19.

Имаше известни съмнения около това дали ще може да участва през този сезон, но те се изпариха. От Сената решиха мерките срещу коронавируса да приключат - това бе гласувано в сряда (29.03).

Припомняме, че част от мерките бяха въведени от бившия президент на страната Доналд Тръмп на 13 март 2020 година. Сега Джо Байдън ще подпише решението мерките да отпаднат. Заради тях Джокович не игра и на Индиън Уелс, и в Маями.

Последният двубой за Новак Джокович на Откритото първенство на САЩ бе финалът от 2021-ва година. Тогава бе сразен в големия мач от руснака Даниил Медведев, като не спечели и един сет (4:6, 4:6, 4:6 в отделните части).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички