Официално: Обявиха дали Новак Джокович е получил специално разрешение за Индиън Уелс


Официално: Обявиха дали Новак Джокович е получил специално разрешение за Индиън Уелс
Снимка: GettyImages

2852 0

Организаторите на турнира в Индиън Уелс, част от сериите "Мастърс 1000", обявиха официално съдбата на Новак Джокович. Световният номер 1 в тениса няма да може да вземе участие в надпреварата в САЩ.

Причината, разбира се, е фактът, че в страната има забрана за влизане без ваксина срещу COVID-19. Въпросната забрана пада на 11 май, но въпреки това изключение за лидера в световната ранглиста не бе направено.

Много вероятно изглежда Ноле да остане извън турнира и в Маями, въпреки че организаторите на турнира признаха, че са подали молба за специално изключение. Дори от US Open призоваха той да бъде допуснат до двата Мастърс турнира.

Още преди Джокович бе признал, че ако не получи одобрение, ще се оттегли, преди да бъде изтеглен жребият. Той призна и че ако не играе на двете надпревари, ще го видим отново в действие в Монте Карло (отново ATP 1000 - от 9 до 16 април).

Неговият брат Джордже пък бе разкрил, че всъщност се очаква положителна развръзка, а самият Ноле също бе потвърдил, че е обнадежден. Очакванията му не се сбъднаха и в крайна смятетка мястото на сърбина в основната схема ще бъде заето от Николоз Басилашвили.

Съвсем наскоро бе загатнато, че ще се стигне до такова развитие. Тогава сенатор в САЩ дори поиска Джо Байдън да се намеси за Джокович.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички