Голям спад: Виктория Томова се снижи с двуцифрен брой позиции! Остана ли в Топ 100?


Голям спад: Виктория Томова се снижи с двуцифрен брой позиции! Остана ли в Топ 100?
Снимка: Getty Images

1111 0

Най-добрата българска тенисистка - Виктория Томова, записа сериозен спад в световната ранглиста на Женската тенис асоциация. Родната състезателка не се понрави с изявите си последната седмица, поради което ѝ бяха отнети и сериозен брой точки.

Първата ни ракета при дамите загуби цели 19 позиции в подреждането. Въпреки това обаче, тя остава сред 100-те най-добри в света. След обновяването на класацията българката заема 99-ото място в нея.

Причината

Томова взе участие на турнира на трева в Бад Хомбург в Германия. Там обаче тя направи турнир, който едва ли ще иска да си спомня някога повече. Вики отпадна още в първия кръг на последната надпревара преди участието си на Уимбълдън.

Българката допусна поражение от 15-ата в ранглистата Людмила Самсонова от Русия. Това ѝ отреди ръба на Топ 100 с актив от 680 точки. След нея се нарежда Гергана Топалова, която загуби 5 места, заемайки 294-ото с 225 пункта.

Как изглежда класацията при мъжете и къде се нареди Григор Димитров?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички