Лек прогрес за Григор Димитров в ранглистата, Алкарас отново е №1 след шеста рокада на върха през 2023 г.


Лек прогрес за Григор Димитров в ранглистата, Алкарас отново е №1 след шеста рокада на върха през 2023 г.
Снимка: Getty Images

2533 0

Най-добрият български тенисист Григор Димитров се изкачи с две позиции в световната ранглиста. 32-годишният хасковлия, който през миналата седмица достигна до четвъртфиналите на турнира на трева в лондонския Куинс Клъб, вече е 24-и в класацията с 1430 точки.

Шеста рокада на върха от началото на 2023 г.

Испанецът Карлос Алкарас, който именно елиминира Димитров в британската столица, след което стигна до трофея, се върна на върха в подреждането със 7675 точки. По този начин за шести път през 2023 година имаме смяна на върха в ранглистата.

Сърбинът Новак Джокович падна на втората позиция с 7595 точки, а трети остана Даниил Медведев (Русия) с 5890 точки. 

В момента Алкарас има 80 точки повече от Новак. Карлитос стартира 26-ата си седмица на върха и със сигурност ще остане на тази позиция още три седмици, до края на Уимбълдън. На Уимбълдън Джокович ще се нуждае от достигане минимум до трети кръг като оттам насетне ще трябва да остане в турнира поне едно стъпало по-нагоре спрямо Алкарас.

По отношение на останалите българи се отбелязва спад при повечето в топ 1000. Седмицата е най-позитивна за Габриел Донев, който скача нагоре с 28 позиции до №863.

С победата си в Куинс, Карлос Алкарас става първият играч, който не е от Големите 4 - Федерер, Джокович, Надал, Мъри, и ще бъде поставен под номер 1 на Уимбълдън от 2003 година насам.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички