Години назад: Последният успех на Григор Димитров на трева над играч от топ 10 - Анди Мъри (ВИДЕО)


Години назад: Последният успех на Григор Димитров на трева над играч от топ 10 - Анди Мъри (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

2095 0

Григор Димитров изигра солиден двубой срещу световния номер 2 Карлос Алкарас, който съвсем скоро може да се завърне като лидер в ранглистата при мъжете. Въпреки това хасковлията допусна първа загуба за сезона на трева, отстъпвайки в два сета.

Следващият турнир, в който Гришо ще вземе участие е любимият му - Уимбълдън. Точно преди него 32-годишният тенисист показва доста добра форма и със сигурност има надежди за нещо повече на турнира от Големия шлем.

Проблемът за Димитров обаче може да дойде, когато му се наложи да срещне представител на топ 10. Оказва се, че е минало доста, доста време преди последната победа за Григор на трева срещу някой измежду 10-те най-добри към момента.

И по-конкретно - 9 години. За последно такава победа бе записана на бившия номер 1 Анди Мъри. Тя идва точно на Уимбълдън, като тогава 23-годишният българин се класира за мечтан полуфинал, а с това си гарантира и дебют в топ 10 на световната ранглиста.

Самият успех идва дори без загубен сет - при 6:1, 7:6(4), 6:2. Тогава Анди Мъри е актуалният шампион в Уимбълдън, а освен това е в серия от 17 поредни победи на "свещената трева". Припомнете си един от най-емблематичните мачове на Димитров чрез кадрите по-долу в материала.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички