Каква сума заработи Григор Димитров от похода си в Куинс Клъб?


Каква сума заработи Григор Димитров от похода си в Куинс Клъб?
Снимка: Getty Images

47946 0

Българската ракета номер 1 Григор Димитров отпадна от турнира в Куинс Клъб, но спечели прилична сума от участието си. Родната звезда беше елиминиран от световния номер 2 Карлос Алкарас в четвъртфиналите.

Димитров е заработил 60 145 евро от петте мача, които изигра в Лондон. Както е известно, той започна от квалификациите на турнира, причината за което или е изпуснат срок за основната схема, или желанието му да натрупа повече мачове на трева преди Уимбълдън 2023.

Хасковлията победи последователно Александър Вучич и Артур Риндеркнек в квалификациите, а в основната схема надви Емил Руусувуори и Франсиско Серундоло, за да стигне до сблъсъка с Алкарас.

Най-голямото успокоение за тенисиста не са спечелените пари, а фактът, че той игра добре срещу бившия номер 1 при мъжете и може да има добри очаквания от турнира от Голям шлем, който започва през юли. След победата си и Алкарас се изказа ласкаво за Димитров. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички