Гледай НА ЖИВО Григор Димитров - Доминик Тийм: 6:4, 6:4, 6:0


Гледай НА ЖИВО Григор Димитров - Доминик Тийм: 6:4, 6:4, 6:0
Снимка: Getty Images/Guliver

6188 0

Най-добрият български тенисист Григор Димитров се изправя срещу третия в света при мъжете в този спорт - австриецът Доминик Тийм. Двамата ще играят в спорт за място на четвъртфиналите на първия за годината турнир от Големия шлем - Australian Open (Откритото първенство на Австралия).

До момента Григор и Доминик са се срещали 5 пъти, като българинът има лек превес: 3 победи срещу 2 за австриеца. И трите успеха за Гришо са на твърди кортове - на турнира в Бризбън и Финалите в Лондон от 2017-а и на Мастърса в Париж през 2019-а. Това може да даде известно самочувствие на българина, че може да се справи с един от фаворитите за титлата в Австралия. Тийм обаче влиза в двубоя като шампион на US Open, където доказа, че може да се конкурира с водещите двама тенисисти в света Рафаел Надал и Новак Джокович.

За малко над 4 часа игра Григор вече е на 1/8-финалите на Откритото първенство на Австралия, като ще има достатъчно време да си почине и да се подготви за следващия си мач, който ще е срещу световния №3 Доминик Тийм. Австриецът се нуждаше от обрат срещу представителя на домакините Ник Кирьос, за да спечели с 3:2 сета и да се класира за следващата фаза. Тийм прекара близо 3 часа и половина на корта в двубой, в който често се влизаше в дълги и изтощителни разигравания.

Григор Димитров и Доминик Тийм ще играят един срещу друг в неделя, 14 февруари, след 06:00 часа българско време. Двамата са трети в програмата на централния корт, като преди тях на корта излизат последователно Гарбине Мугуруса - Наоми Осака и Серина Уилямс - Арина Сабаленка. Програмата на корта стартира в 02:00 часа през нощта българско време. Мачът на Гришо ще бъде излъчен пряко по "Евроспорт".

ПЪРВИ СЕТ - 6:4

Нашето момче успя да спечели толкова важната първа част предвид факта, че Тийм трябваше да прави обрат от 0:2 сета срещу Ник Кирьос предния кръг и това със сигурност оказва влияние физически. Нещо повече - Григор обърна сета, след като изостана с 1:3 гейма в началото и то заради 2 непредизвикани грешки, но показа характер и веднага направи рибрейк, при това догонвайки от 15:40 и два геймбола за Тийм.

Последва нов пробив за Григор - за 4:3, като това отново стана след като Тийм водеше с 40:15 и този развой предопредели първия сет.

ВТОРИ СЕТ - 6:4

Отново, както и в първата част, Тийм дръпна с 3:1 гейма, но по същия сценарий Григор веднага върна пробива и в края на сета беше железен на сервис. Димитров направи само 5 непредизвикани грешки в хода на сета и проби за втори път в тази част при 4:4, като в деветия гейм си пролича физическа умора при Тийм - той два пъти тръгна да играе на мрежа със скъсени волета, първият път успя след страхотно изпълнение за 15:30, но при 15:40 вкара топката в мрежата, а Григор взе своето на сервис с гръмотевичен гейм на нула.

ТРЕТИ СЕТ - 6:0

Нов пробив, още в първия гейм, пак за Григор - на 30, от първи опит, след нов неуспешен опит на австриеца да играе на мрежата и бекхенд воле, излетяло далеч в аут! А още по-добрата новина беше, че светкавично българинът затвърди за 2:0, с нов сервис гейм на нула.

Нещата продължиха да се развиват като по вода за Григор - втори пробив за него, за 3:0, при това на нула, а всяко докосване на Тийм до топката в тези моменти беше грешка! А българинът отново затвърди пробива, с гейм на 30.

Нещата вече бяха ясни - Тийм бързо се предаде и в следващия си сервис гейм и многозначителен беше коментарът на известния тенис коментатор Роби Кьониг: "Можем да изгасим лампите, този купон приключи". И след няколко минути това официално стана - с гейм на 15!

КАКВО ПРЕДСТОИ НА ГРИГОР ДИМИТРОВ В ТУРНИРА - НАУЧЕТЕ ТУК!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички