Григор Димитров разби Доминик Тийм и е на четвърфинал на Australian Open


Григор Димитров разби Доминик Тийм и е на четвърфинал на Australian Open
Снимка: Getty Images/Guliver

3165 0

Изключително солиден мач и наистина гръмка победа записа най-добрият български тенисист Григор Димитров на Australian Open 2021. Григор надделя над световния номер 3 Доминик Тийм с

Мачът се разви като по учебник за Димитров, който показа изключително солидна игра и се възползва максимално от тежкия мач, който имаше Тийм в предния кръг. Австриецът се класира за двубоя си с Димитров след обрат от 0:2 сета срещу Ник Кирьос и днес явно се виждаше, че това му влияе физически.

В първите два сета Григор на два пъти успя да навакса изоставане от 1:3 гейма, като показа характер и се възползва максимално от шансовете си – той направи два пробива в първия сет от изоставане с 15:40, т.е. Тийм можеше спокойно да спечели тези геймове и нещата да се развият различно, ако беше взел първия сет.

Случи се обаче това, което и Тийм каза преди мача – на бързи настилки с нисък отскок на топката като тази на тазгодишния Australian Open, Димитров е много добър. Подобно на Мастърса в Париж преди две години, когато Григор разби Тийм с 6:3, 6:2, нещо подобно стана и днес. Сеченият бекхенд на българина много тормозеше Тийм, който просто не можа да му намери отговор.

А третият сет остана за историята – победа на нула за Димитров и прясно изпечен геврек за Тийм. Той проби три пъти в този сет австриеца, който остана на едноцифрено число спечелени точки в частта. Нашето момче затвори мача при втория си мачбол, със сервис гейм на 15.

След края на срещата, Григор говори и, че изглежда Тийм не е бил в оптимално физическо състояние, като го нарече "един от най-добрите играчи в света".

В следващия кръг Григор ще срещне изненадата на турнира, руснака Аслан Карацев, който осъществи обрат от 0:2 сета срещу канадеца Феликс Оже-Алиасим, след като взе общо само 4 гейма в първите 2 сета на мача! Припомняме, че Димитров има голям шанс дори за финал - той е в половината на световния номер едно Новак Джокович, който има контузия в корема и не се знае дори дали ще излезе днес срещу Милош Раонич. В тази част на схемата е и финалистът от US Open'20 Александър Зверев, който е в добра форма и е много възможно да има полуфинален сблъсък между него и Димитров!

ГЛЕДАЙ НА ЖИВО: ГРИГОР ДИМИТРОВ - ДОМИНИК ТИЙМ: 6:4, 6:4, 6:0

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички