Ето кога Григор Димитров се изправя срещу Доминик Тийм на Australian Open


Ето кога Григор Димитров се изправя срещу Доминик Тийм на Australian Open
Снимка: Getty Images/Guliver

1575 0

Григор Димитров и Доминик Тийм ще се изправят в своя осминафинален сблъсък от Откритото първенство на Австралия след 06:00 часа сутринта в неделя, стана ясно от публикуваната програма. Двамата са трети в програмата на централния корт, като преди тях на корта след 02:00 часа излизат последователно Гарбине Мугуруса – Наоми Осака и Серина Уилямс – Арина Сабаленка.

Първата ни ракета записа три поредни победи в Мелбърн, без да загуби сет – чисти успехи над Марин Чилич и Алекс Болт, а испанецът Пабло Кареньо Буста се отказа при пасив от 0-6, 0-1. Австриецът взе трисетови победи над Михаил Кукушкин и Доминик Кьопфер, а в трети кръг направи обрат от 0-2 сета срещу представителя на домакините Ник Кирьос.

Григор и Тийм са играли пети пъти помежду си, като балансът е 3-2 в полза на българския тенисист. За последно двамата играха на Мастърса в Париж през 2019, когато Димитров се поздрави с убедителен успех с 6-3, 6-2. Това ще е първи мач между българина и австриеца на Голям шлем.

Какво каза Доминик Тийм за Григор Димитров преди срещата между двамата - четете в този материал

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички