Физически проблем спря Изабелла Шиникова, България тръгна със загуба на "Юнайтед Къп"


Физически проблем спря Изабелла Шиникова, България тръгна със загуба на "Юнайтед Къп"
Снимка: Getty Images

1805 0

Контузия попречи на Изабелла Шиникова в първата среща на България на старта на новия турнир по тенис "Юнайтед Къп" - нашето момиче поведе със сет, но в крайна сметка загуби от Деспина Папамихаил (Гърция) с 6:3, 4:6, 1:6.

31-годишната Шиникова, която е под №381 в света, изигра страхотна първа част и я спечели с 6:3. Тя проби първа за 3:1, но веднага след това допусна рибрейк. Последва нов пробив за 4:2, който този път бе затвърден. При 5:3 българката сервира за спечелване на сета и с гейм на 15 поведе в резултата.

Добрата игра на Изабелла продължи и в началото на втората част - тя поведе с 2:0, но загуби следващите пет гейма. Впоследствие успя да намали пасива си до 4:5, но физически проблеми ѝ попречиха да окаже съпротива до края на мача - вторият сет бе загубен с 4:6, а в третия нямаше интрига - 1:6. 

Във втората среща на България Григор Димитров играе срещу Стефанос Циципас. Двубоят стартира в 9:00 часа на 29 декември - ето при какъв резултат завърши! Шиникова пък би трябвало да излезе отново на корта на 31 декември, когато ще се изправи срещу №72 от Белгия - Алисън ван Ойтванк!

*Още новини за тенис ще откриете в SPORTLIVE.BG!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички