Шок за Джокович - ключов човек напусна щаба му


Шок за Джокович - ключов човек напусна щаба му
Снимка: GettyImages

1809 0

Най-добрият сръбски тенисист – Новак Джокович, има нов физиотерапевт. Аржентинецът Улисес Бадио напусна щаба на Ноле и ще бъде заменен от Клаудио Цималя в следващата година.

Улисес работи с Джокович пет години и е един от „големите виновици“ за успехите на Джокович на кортовете. През 2017-а година именно той помогна на Новак да се възстанови от досадна контузия в рамото, след което сърбинът продължи с победите и титлите.

Той беше ключова част за триумфа на Джокович на Аустрелиън Оупън през 2021-а година, когато възстанови Новак за 48 часа и му помогна да спечели титлата.

В третия кръг тогава Новак получи мускулна контузия, която почти го изхвърли от турнира, но благодарение на чудотворните методи на Улисес той се върна на кортовете в Мелбърн и спечели поредна титла от Големия шлем.

Сега Джокович се намира отново в Австралия, но в Аделаида, където се готви за старта на новия сезон в тениса и вече работи с Клаудио Цималя. Италианецът е специалист в остеотерапията от Торино и е работил с Брандън Накашима, Милош Раонич и Яник Зинер.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички