Федерер се завърна в Големия шлем с победа срещу Истомин на старта на Ролан Гарос


Федерер се завърна в Големия шлем с победа срещу Истомин на старта на Ролан Гарос
Снимка: Getty Images/Guliver

1474 0

Швейцарският тенисист Роджър Федерер започна с успех тазгодишното си участие на турнира от Големия шлем Ролан Гарос след категорична победа над Денис Истомин в три сета – в отделните части 6-2, 6-4, 6-3, за около час и половина игра.

Шампионът от 2009, който се завърна на кортовете в Париж, след като не участва миналата година и пропусна четири от последните пет надпревари, изигра отличен двубой и се поздрави с убедителен успех. Той направи два пробива в откриващия сет, един във втория и два в третия, за да не остави съмнение в превъзходството си над узбекистанеца, който влезе в основната схема през квалификациите.

Осмият поставен Федерер, който не бе играл в турнир от Шлема от Аустрелиън Оупън миналата година, направи осем аса и завърши с общо 48 печеливши удара срещу 20 непредизвикани грешки.

„Благодаря за възможността да играя отново тук. Много тренирах и се подготвях за този мач. Щастлив съм, че отново играх на корт „Филип Шатрие“. Обичам да играя срещу Истомин за разлика от Басилашвили. Когато се изправям срещу Денис, играта ми зависи от моя сервис, днес той работеше на ниво. Прекарах много повече време със семейството ми по време на пандемията, имахме възможности за повече разходки“, каза Маестрото в интервюто след края на мача.

Швейцарецът ще спори за място в трети кръг с победителя от двубоя между Марин Чилич и участващия с „уайлд кард“ Артур Риндернех от Франция. За следващата фаза участие си осигуриха още Томи Пол, Николоз Басилашвили, Карлос Алкарас и Педро Мартинес, който е следващият съперник на петия в схемата Стефанос Циципас.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички