Роджър Федерер помага на Швейцария заради COVID-19


Роджър Федерер помага на Швейцария заради COVID-19
Снимка: Getty Images / Guliver

997 0

Легендарният тенисист Роджър Федерер е дал съгласието си да бъде посланик към туристическото бюро на страната си Швейцария. 20-кратният носител на титли от Големия шлем ще трябва да помага за завръщането на посетителите в страната след огромния отлив на туристи вследствие на пандемията от коронавирус.

Федерер ще разказва за любимите си места в Швейцария на сайта myswitzerland.com, а допълнителни маркетинг активности ще бъдат инициирани от април в различни европейски градове и след това извън пределите на Европа. Тогава цел ще бъдат САЩ и Азия.

"Бил съм из цял свят, но Швейцария винаги си остава любимото ми място и много ми липсва, когато пътувам. Когато се споменава името ми, до него винаги има швейцарския флаг. Гордея се с това през тези 22 години по турнири и така ще продължи", коментира Федерер.

Приходите на Федерер от това партньорство ще бъдат предоставени на фондация, която помага за образователни проекти в Африка и Швейцария. А в какъв друг добър спорт, освен тенис, е добър Григор Димитров, вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички