Новак Джокович, Рафаел Надал и Роджър Федерер в една половина на Ролан Гарос


Новак Джокович, Рафаел Надал и Роджър Федерер в една половина на Ролан Гарос
Снимка: Getty Images/Guliver

1242 0

Световният номер 1 Новак Джокович, 13-кратният шампион Рафаел Надал и победителят от 2009 година Роджър Федерер попаднаха в една половина на мъжката схема на Ролан Гарос след тегленето на жребия днес.

Надал е поставен под номер 3 в схемата, докато Федерер е осми поставен, което позволи тримата доминатори в световния тенис в последните 15 години да попаднат в една половина. Носителят на 18 титли от Големия шлем Джокович преследва рекорда на Федерер и Надал от 20 триумфа в голямата четворка и ще се опита да се доближи максимално до него с успех в Париж.

Сърбинът може да играе с Федерер още на четвъртфиналите, докато потенциалната му среща с Надал ще бъде на полуфинал. В първия кръг Джокович ще се изправи срещу американеца Тенис Сандгрен, Федерер ще играе с квалификант, а Надал започва с Алексей Попирин от Австралия.

Другите тенисисти, определяни от букмейкърите за основни претенденти за титлата, попаднаха в долната половина на схемата. Петият поставен Стефанос Циципас започва с опитния французин Жереми Шарди, а на четвъртфинал може да срещне номер 2 в схемата Данийл Медведев. Двукратният финалист Доминик Тийм ще срещне испанеца Пабло Андухар на старта, като в неговата четвъртина е Александър Зверев.

При жените световната номер 1 Ашли Барти, шампионка от 2019 година, ще играе с Бернарда Пера от САЩ в първи кръг, а миналогодишната победителка Ига Швьонтек стартира срещу словенката Кая Юван. Втората поставена в схемата Наоми Осака ще се изправи срещу Патриция Мара Тиг в откриващия си мач, а за ветеранката Серина Уилямс също ще има румънско предизвикателство - Ирина-Камелия Бегу.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички