Федерер размаза Монфис в доиграването


Федерер размаза Монфис в доиграването
Снимка: Getty Images/Guliver

1167 0

Без абсолютно никакъв проблем световният номер две Роджър Федерер се разправи с една от надеждите на Франция при мъжете за нещо повече Гаел Монфис и го победи в мач, продължил два дни - 6:3, 4:6, 6:4, 6:1.

Срещата от осминафиналите започна още вчера (31 май), като заради настъпване на тъмнина беше прекратена при 1:1 сета. Федерер взе първата част след вихрено начало, в което натрупа преднина от 3:0 гейма, дошла след агресивна игра и завършващ форхенд по правата, като не позволи на Монфис дори да стигне до шанс за пробив.

Не така се разви вторият сет. Тогава Монфис удари рано и водеше до 5:3, когато швейцарецът върна пробива след няколко супер точки, включително воле в подходящия момент. И вместо да изравни геймовете, швейцарецът прибърза твърде много, изтърва геймбол при 4:5 и позволи да бъде пробит.

Днес таймингът в ударите на Маестрото беше страхотен, а Монфис отговори с доста непредизвикани грешки, след които мълчаливо навеждаше глава. Фрапиращ факт беше, че Гаел откри доиграването с три бързи точки за 40:0, но изигра следващите няколко удара по изключително безотговорен начин и Федерер стигна до брейкпойнт, който материализира с класическа атака към мрежата. Форхендът на швейцареца работеше безотказно заедно с началния му удар, който го измъкна от единствения шанс за пробив на съперника му при 4:3, пише Tenniskafe.

Маестрото лесно затвори сета на свой сервис с 6:4 и продължи да търси бърза развръзка всяка една точка в четвъртата част. Сценарият не се различаваше много и след серия непредизвикани грешки на Гаел, Роджър стигна до 15:40 и проби в началото на сета с още едно добре подготвено излизане на мрежата. Това съвсем отчая французина, който се добра до едва 4 точки в следващите четири гейма и резултатът бързо-бързо стана 5:1 за Федерер. Монфис имаше шанс да запише още един гейм за статистиката, но Роджър отново стигна до равенство в подаването на французина, който след това му подари мача с двойна и непредизвикана грешка. На практика, Маестрото се нуждаеше само от 67 минути в доиграването, за да подпечата билета си за следващия кръг. Там той ще срещне сънародника си Стан Вавринка, който преодоля лесно друг представител на Франция - Жил Симон.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички