Федерер каза дали ще спре след Олимпиадата


Федерер каза дали ще спре след Олимпиадата
Снимка: Getty Images/Guliver

1104 0

Никога не съм казвал, че след Рио ще приключа. Казах, че това е дългосрочната ми цел. Планирам година напред", обяви Роджър Федерер. Той започна участието си на турнира в Парж с мач срещу Андреас Сепи.

Той вече е заявил, че ще играе в Бризбейн, а след Australian Open ще има седмица почивка, Ротердам и седмица почивка, Дубай, Дейвис Къп.

След края на този сезон Федерер ще прекара време със семейството си, а след това отново ще започне тренировки, ще участва в IPTL в Дубай, Индия и Сингпур.

„Идеята е през следващата година програмата ми да е различна от тази, не искам да играя в едни и същи турнири всеки сезон, с годините установих, че не е много забавно“, каза още насителят на 17 титли от Големия шлем

Роджър коментира и господството на Новак Джокович.

„Титлите му от Уимбълдън и US Open определено промениха динамиката и го превърнаха в играча на годината. Не остави много за нас и заслужава първото място в ранглистата. Когато спечелиш турнири от Големия шлем – два или дори три, е невъзможно друг тенисист да те настигне в ранглистата", смято бившият номер 1.

"Можех да го победя два пъти, но сега имам два мейджър финала и шест титли за 2015-а. Мисля, че годината е добра за мен, играя добре, чувствам се добре, както физически, така и психически. Надявам се да запазя заряда си от Базел и да се представя добре тази седмица и в Лондон. Помага да играеш у дома и турнирът в Базел винаги е мой приоритет в началото на годината, с него съобразявам програмата си“, добави Федерер.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички