Бомба в Шанхай! Испанец изхвърли Федерер


Бомба в Шанхай! Испанец изхвърли Федерер

1377 0

Роджър Федерер отпадна още в първия си мач от тенис турнира в Шанхай.  Местрото, който не беше играл от над един месец, загуби с 6:7(4), 6:2, 3:6 от испанеца Алберт Рамос, №70 в световната ранглиста.

Нищо не предвещаваше такова развитие на двубоя, след като Федерер взе безпроблемно откриващия гейм, след което стигна до две точки за пробив още при първото подаване на Рамос. След това играта продължи равностойно без нови възможности за брейк. В тайбрека Роджър прати бекхенд в мрежата и бе пробит за 2:3, след което Рамос удържа преднината си.

Всичко изглеждаше, че си идва по местата, след като Федерер взе втория сет с два пробива за 6:2.  

Но изненадата тъпърва предстоеше. Левичарят не се предаваше и нанесе решителния си удар в осмия гейм на решиталната част, в който стигна до 15-40 и два скрити мачбола. Световният №3. Федерер отрази първия с ас, но при втория бе матиран и Рамос затвори мача на свой сервис след два часа и 8 минути битка.

Федерер не беше губил от играч с толкова нисък ранкинг повече от две години. За последно той падна през лятото на 2013-а загуби от Федерико Делбонис в Хамбург. Тогава аржентинецът беше 114-ти в ранглистата.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички