Григор Димитров се разправи с Чилич в два тайбрека


Григор Димитров се разправи с Чилич в два тайбрека
Снимка: Getty Images/Guliver

1061 0

Най-добрият български тенисист Григор Димитров най-после успя да спечели оспорван мач, надделявайки над бившия шампион на US Open Марин Чилич във втори кръг на Мастъра в Париж - 7:6 (3), 7:6 (2). Така Димитров ще играе с Давид Ферер в следващия кръг от последния за годината турнир в календара му.

Първият сет премина без пробиви, като всъщност Чилич беше по-близо до заветната цел. Той имаше общо шест точки за пробив, но във всяка една от тях Григор беше агресивният и спечели своето – четири пъти с директни печеливши удари, включително воле между краката и два пъти с ас. Той блесна и със страхотно отиграване в четвъртия гейм, когато догони лоб на Чилич и му го завърши с ефектен печеливш форхенд. В тайбрека форхендът на Димитров се оказа неотразимо оръжие и той му спечели сета, като за разнообразие българинът завърши нещата с изящен бекхенд уинър.

И във втория сет шансовете за пробив отиваха на сметката на Чилич – два в третия гейм, спасени със сервис и след грешка на ретур на хърватина, още един в деветия гейм, спасен пак с мощен сервис от българина. В крайна сметка пак се стигна до тайбрек, а в самото начало двамата си размениха по един минипробив, а Чилич изпусна форхенд по диагонала за 3:1 в полза на Григор. Форхендът на хърватина се пропука и в седмата точка, което даде аванс от 5:2 за Димитров. Оттук вече спасение за Чилич нямаше - българинът взе двете точки на свой сервис и записа престижна победа.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички